דתלשים או: עוד ביקורת טלבזיה בנושא: מד"ב בסדרות ישראליות מיבול תשפ"ג תשפ"ד שאי אפשר לתרגם לאנגלית בלי עיוות התוכן
*מסתמן שתרגום לאנגלית משבש פוסטים בבלוג זה (במקרה הטוב רק משבש בלי להפוך משמעות)
'אף אחד ' על ישראל של מטה (או חיפה של מטה בתיכלול הימין המתנחלי שעמל כה קשה על אשליית 'תל אביב של מעלה' בסידרת הטלבזיה 'חולי אהבה') בוודאות נכתבה ועוצבה על ידי מוחות אנושיים. עד כה שודרו שלושה פרקים ואין חשד שיש בה יד של דתלש בן 35 וצעצוע ה-AI החדש שלו.
בתור חיפאית יש בצפייה בסידרת הטלבזיה 'אף אחד לא עוזב ' תענוג מיוחד ששמור לצופים שחיפה עבורם היתה ועודנה יותר מתמונות בתי זיקוק במפרץ והגנים הבהאים, בפילטר גלויות דהויות.
נושאים שבעת השתלטות זוועות טרור בוטה ואגרסיבי נדחקים לשוליים בתקשורת, נמצאים ביצירה הטלבזיונית שמבוססת על רומן מאת בן משפחת איצקוביץ' (שלדעתי יש או היה להם ענף בקרית חיים) 'אף אחד לא עוזב את פאלו אלטו'. נושאים כמו מחיקת מרקם החיים שהיה בשכונת ואדי סאליב (מקום עם יופי בלתי ניתן לשחזור, אולי רק לאיזכור, שבמקום לשקם אותו בזמן אמת, הופקר להתפוררות מואצת); נושאים כמו האווירה האפלה האופיינית למקומות כמו אולמות ניתוח הגופות בפקולטה לרפואה בשכונת בת-גלים (רחוק ומחוץ לקמפוס הטכניוני המאובטח במיטב האיבזורים הטכנולוגים); בתי ההבראה/אבות בכרמל שמשמרים איכויות מסוג שהולך ונעלם.
מעניין האם העיר היפה ביותר בישראל מוסיפה גם בעיניים שאינן חיפאיות במקור, לעלילות שמבוססות על הסיפורים והנופים החיפאים. 'כנפיים שבורות', 'לשחרר את הדוב' ועוד יצירות טלבזיוניות וקולנועיות שאי אפשר היה לצלם במקום אחר חוץ מחיפה והכרמל.
הכשל היחיד באמינות התסריט הוא הליבידו של חוקרת המשטרה המקומית.לדמות הראשית בסדרה יש הבעת תשישות נכונה והיא נראית רוב הזמן כמעט כמו הומלסית ביום שיער טוב. מגי אזרזר בתור החוקרת הוותיקה אברמוב אפופה במן חומת אדישות ועייפות משיח רדוד ורפיון מערכות שאיתו היא נאלצת להתמודד הן כחוקרת והן כאמא לשני מתבגרים, שאבא שלהם בפרקים הראשונים הוא אבא לונהפארק בר-מזל להיות באור יום בוילה שלו בדניה.
בנוסף לכל מטלות האימהות וההצדקות ללקיחת הזכויות שלה כאם במשבר שאיתן החוקרת צריכה להתמודד במקביל לחקירת רצח כפול (משולש סליחה על הספוילר) היא זו שצריכה להציל את אביה הדמנטי מאסונות (בסצנות שעובדות על הלחלולחית). היא היחידה שמנסה להתגבר על טיוח מקור הפשעים שלפחות עד לפרק 3 מפקדיה מעודדים לטייח.
בפרק הראשון בספר שאפשר לקרא בחינם ברשת, דמות החוקרת מצויירת כמו אימהות מבוגרות מוזנחות במציאות: עצבנית או מותשת. להבדיל ממגי אזרזר שמצליחה להיכנס לדמות, משכנעת כחוקרת חסרת פשרות, מכמירת לב כאמא לביאה וצובטת לב בסצנות ביתו עם גברי בנאי. רק בסצנות הרומן הרומנטי הבלתי אמינות שכאילו נשתלו לתסריט אזרזר מזכירה שהיא אחת שיש עליה בניגוד לתיכלול המציאות.
Comments
Post a Comment